Pups nestje Xena & Jimmy
Pups nestje Xena & Jimmy

 

Nieuws van Van D"IJssel Cobbers.....

 

Na een periode van stilte op de website, ben ik er weer met geweldig mooi nieuws!

Allereerst wil ik melden dat Charming Xena op 17-06-2021 bevallen is van een nestje, 7 prachtige, gezonde pups, 5 reutjes en 2 teefjes. De sire van dit nestje is "Calypso Breeze Casanova Jimmy"van collega fokker "Boerdoodles" uit Markelo.

 

Uit dit nestje heb ik een keus gemaakt uit de 2 teefjes, voor mijn eigen breeding lijn. Het is geworden, "Lady Nova-Marie" een prachtig karamel kleurig meisje , met donkere pigmenten. Haar karakter is relaxed, slim, en natuurlijk mens gericht. In het nest valt ze op door haar, opvallende ogen, die van een afstand observeren, en de zachte uitsrtraling als ze tussen de andere pups door naar je toe komt lopen.

 

Lady Nova-Marie gaat wonen bij haar "Co-ouders"cq gastgezin. Waar ze alle aandacht krijgt, ontzettend veel liefde, en het is voor het gastgezin en mijzelf, heel makkelijk om samen te wandelen, logeer partijtjes etc.

We hebben alle tijd om dit meisje te volgen en te testen, en hopen dat ze, over een kleine 2 jaar , zelf mama mag worden. 

 

Nog meer NIEUWS!! Uit 2 eerdere nestjes van Dear Mara, waarvan de ene Sire Twentse Teddy is, en de andere Sire is "Lovely Wonder Cody" van "Van de Westkustcobbers", zijn ook 2 teefjes geplaatst in gast gezinnen.

"Van D'IJsselcobbers Dream Io" en "Van D'IJssel Cobbers Proud Sjuul"....

 

In oktober  2021 dit jaar, zal Dream Io getest worden,   "she ś got the looks" en ze heeft de geweldige eigenschap , de will to please.... en is leerzaam , traint graag met haar baasjes (gast gezin).

Io heeft het lieve, zachte karakter ,  van haar moeder, en de diep karamel tot rode looks van haar vader. Haar ogen zijn prachtig, natuurlijke maquillage....

 

"Van D"IJssel Cobbers Proud Sjuul" woont ook bij een heel lief gastgezin, en mag daar heerlijk alles leren  op haar eigen tempo en. Ze krijgt alle liefde en aandacht, gaat lekker mee uit . Ze heeft eerste 2 cursussen al afgelegd met goed gevolg, is een  blije Cobberdog, heeft een wavy fleece vacht, en is nu 7 mnd. 

Sjuul heeft nog alle tijd om volwassen te worden, en hopelijk als alle tests rond 14 maanden goed zijn zal ook zij voor nageslacht van Van D"IJssel cobbers mogen zorgen.

 

Dear Mara is nu  5 jaar, en hebben we na haar derde nestje laten steriliseren....

Ze heeft ons zoveel moois gegeven, het is goed zo!! Natuurlijk blijft Maartje bij ons wonen..... en mag genieten van haar "retirement"....

 

 

 

 

 

Vandijsselcobbers.com 
 
 
 

Hieronder stel ik trots aan U voor:

Eerst Van D'IJssel Cobbers Dream Io....Io ( Io spreek je uit als i jo)is een dochter van Dear Mara & Twentse Teddy 😍🍀❤


(Op de tweede Collage, Van D'IJssel Cobbers Proud Sjuul)

WIJZIGING!! Proud Sjuul is uit het fokprogramma gehaald. Dit voor haar bestwil natuurlijk.  Sjuul had ontzettend veel last van haar hormonen,  wat erger werd na haar eerste loopsheid. Dat uite zich in allerlei vervelende klachten, schijnzwanger, slecht eten etc.... in overleg met het gastgezin, en advies vd dierenarts, hebben we besloten Sjuul te laten steriliseren.  

Nu een paar maanden na sterilisatie,  kunnen we zeggen , het is goed, Sjuul is vrij van haar klachten, eet groeit en bloeit!! En dat is het belangrijkste!! 


Wel kan ik aankondigen, dat we Proud Lizzie aan het testen zijn. Zij is een zusje van Sjuul, en dochter van Dear Mara & lovely Wonders Cody. 

Lizzie is een lief blij ei, ze heeft een prachtige diep koper kleur, en is qua formaat , kleine standaard. 

Haar eerste testen heeft ze met glans doorstaan, nu in mei nog röntgenfoto's.... en oogtest.... nog even spannend! 🍀


And last but not leest, 

Van D'IJssel Cobbers 

Lady Nova-Marie 

Ze is een Dochter van Mijn 

Charming 

Xena & Casanova Jimmy 🥰❤🍀


DEZE 3 DAMES GAAN/WONEN BIJ HUN Co-ouders, oftewel gastgezinnen. Zo krijgen ze individueel alle liefde en aandacht die ze nodig hebben! En verdienen. 

Van D'IJssel Cobbers Dream Io
Van D'IJssel Cobbers Dream Io
Van D'IJssel Cobbers Lady Nova-Marie
Van D'IJssel Cobbers Lady Nova-Marie
Dream Io
Dream Io
Van D'IJssel Cobbers Proud Lizzie
Van D'IJssel Cobbers Proud Lizzie
Van D'IJssel Cobbers Lady Nova-Marie
Van D'IJssel Cobbers Lady Nova-Marie