Het ras

De Australian Cobberdog (voorheen Australian Labradoodle) is een hypo allergene, intuitieve hond, met een niet verharende vacht. Speciaal gefokt voor mensen met een hulpvraag.

 

Dat er hypo allergene honden bestaan wordt ( door diegene die beweren  dat allergisch zijn tussen de oren zit) wel eens tegen gesproken.

Toch ervaart de grootste groep allergische mensen geen of minder allergische reactie.s.

Hoe dit mogelijk is, is nog niet bewezen. Het is daarom voorlopig een kwestie van zelf uittesten.

 

De Australian Cobberdog is feitelijk de authentieke goedgekeurde Australian Labradoodle (de PURE BREED in ontwikkeling) die voldoet aan alle gestelde eisen om ingeschreven te kunnen worden als rashond bij de MDBA Master Dog breeders and Associates in Australie. Een selectie van top honden (dus) waarmee mag worden gefokt.

Fokkers van de Australian Cobberdog houden zich aan een strikt fok regelement, en zijn voorstander van ras erkenning. Om zich zo te kunnen differentiëren van andere verenigingen en fokkers, maar ook om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende honden (erkenning van een nieuw ras in ontwikkeling) hebben zij de nieuwe naam Australian Cobberdog aangenomen.

 

De Australian Cobberdog kunt u zien als de nieuwe, perfecte generatie van de bijzondere hypoallergene Australian Labradoodle. Het eindresultaat van een rashond in ontwikkeling.

 

De grondleggers van een ras in ontwikkeling zijn de enige personen die de hond kunnen voordragen voor raserkenning omdat zij o.a de stamboeken beheren, en het dier in ontwikkeling allereerst in eigen land (van oorsprong) moet worden erkend.De Australian Labradoodle / Cobberdog kon worden voorgedragen omdat deze hond aan de drie belangrijke voorwaarden voldeed.

Kijk voor meer informatie over een ras erkenningsproces bij De Raad van Beheer

www.raadvanbeheer.nl/rashonden/

 

de nieuwe generatie is naast de hypo allergene eigenschappen (bovenal) getemperd/veel rustiger, en heeft de uiteindelijk perfecte, los vallende , zijdezachte vacht, die velen malen anders en beter is dan die van de Australian Labradoodle. De Australian Cobberdog heeft een alom bekend aantrekkelijk en atletisch voorkomen, met een uniek gewillig en lief karakter. Hij  wordt ook wel omschreven als ' born to serve ' . Een echte goedzak die graag en snel leert! Het ras kent verschillende maten en vachtsoorten in allerlei kleuren. Zijn gemakkelijk te trainen, het karakter maakt hem super geschikt als hulp- en therapiehond. Zijn voorkomen doet enigszins denken aan een knuffelbeer.

 

De Australian Cobberdog is overigens beslist geen kruising tussen een poedel en een Labrador Retriever . Zo begon ooit,( ongeveer 30 jaar geleden) slechts zijn ontstaansgeschiedenis. Alle daarop volgende generaties en infusies hebben de Australian Cobberdog gemaakt tot wat hij vandaag de dag is.